Άρθρο: «Το 2012 καθοριστικό για το μέλλον του τόπου»

Άρθρο: «Το 2012 καθοριστικό για το μέλλον του τόπου»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Καρφίτσα», Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2011


Η νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε αποτελεί ίσως την κρισιμότερη και πιο καθοριστική χρονιά στην ιστορία της πατρίδας μας. Μια χρονιά, κατά την οποία οι αποφάσεις που θα ληφθούν, θα κρίνουν το μέλλον του τόπου μας, των οικογενειών, των επόμενων γενεών.
Οι Έλληνες πολίτες πέρασαν μια από τις πιο δυσβάσταχτες χρονιές. Μια χρονιά, τα χαρακτηριστικά της οποίας ήταν η λεηλασία των εισοδημάτων τους, η φοροεπιδρομή ανεξαιρέτως της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης των συμπολιτών μας, η κατακόρυφη άνοδος της ανεργίας, η μείωση της αγοραστικής δύναμης, η έλλειψη ρευστότητας, η αύξηση των λουκέτων.
Εύλογα αναρωτιέται ο πολίτης, έως πού θα φτάσουμε και τι άλλο μας περιμένει το 2012. Η φοροδοτική ικανότητά τους έχει εξαντληθεί, το πορτοφόλι τους έχει στην κυριολεξία «στεγνώσει» και η αγορά ασφυκτιά. Είναι πλέον φανερό και το μαρτυρούν όλοι, ακόμη και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι οι θυσίες των εργαζομένων και των συνταξιούχων επί δυο χρόνια δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Αυτό το υποστήριξε η παράταξή μας, το τόνισε ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς και η δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας για την ορθότητα των θέσεων που υποστήριξε είναι πλέον δεδομένη εντός και εκτός της χώρας μας. Άλλωστε, αυτή η αποτυχία της αντιμνημονιακής πολιτικής, ομολογείται από ευρωπαϊκούς θεσμικούς παράγοντες, ανεξαρτήτου πολιτικής προελεύσεως.
Τη δεδομένη στιγμή και τη δεδομένη χρονιά, όμως, οι παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν για την επίτευξη των στόχων κατά την περίοδο 2013-2014, θα είναι το έργο μιας νέας ισχυρής Κυβέρνησης, που θα προκύψει από νωπή λαϊκή εντολή. Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε, ότι η προσαρμογή θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών. Δεν μπορεί να προέλθει από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Οι πολίτες προσδοκούν το 2012 να αποτελέσει μια αισιόδοξη χρονιά, μια χρονιά τομών και μεταρρυθμίσεων και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια ισχυρή Κυβέρνηση, με ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα και αυτή δεν θα είναι άλλη από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.